OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

História noviniek 2010

 

 

20-21.11.2010 Medzinárodná výstava psov Nitracanis

20.11.2010  Nitracanis

Cinderella of  the Famous Family -  tr. mladých -výborný 2 - V2
Enjoy Cassovia treasure -  tr.otvorená - výborný 3- V3
Bonny Cassovia treasure - tr.otvorená - výborný 4- V4

21.11.2010  Nitracanis - posudzoval   Dr. M. Urosevic

Cinderella of  the Famous Family -  tr. mladých -výborný 2 - V3
Enjoy Cassovia treasure -  tr.otvorená - výborný - V
Bonny Cassovia treasure - tr.otvorená - výborný 4- V4

 

 

 

 

27.9.2010 - Na čo mi je preukaz o pôvode? Veď ja nechcem chodiť na výstavy...

Rozhodla som sa  niečo zverejniť  k tejto téme, nakoľko si myslím že ešte  stále veľa ľudí v tom nemá jasno prečo kupovať psa s preukazom pôvodu ( PP).

 Viac informácií nájdete v sekcii   Prečo kupovať  psa s PP.

31.8.2010 Seleška - Cindy  6 mesiacov

 

6.6.2010 Nitra - Klubová výstava retrieverov

Cinderella of the Famous Family "Cindy" -VN1, BOB Baby, BIS Baby

Klubovej výstavy retrieverov v Nitre sme sa zúčastnili s Bonnym a Cindy.  Golden Retrieverov posudzovala britská rozhodkyňa p. Heather Morss (Xanthos Kennel), ktorá chová golden retrieverov. Bola to Cinduškyna prvá výstava. Cindy si svojim temperamentom ihneď získala sympatie pani rozhodkyne. Nastúpila v triede šteniat spolu ešte s jednou fenkou. Vybehala si krásne prvé miesto VN1 a následne  BOB Baby-najkrajšie šteniatko plemena. Tým postúpila do záverečných súťaží o najkrajšie šteniatko klubovej výstavy  spolu so šteniatkom labrador retrieverom. Posudzovala nórska rozhodkyňa p. Torun Sorbye (Mementos Kennel). Cindy dosiahla fantastický úspech, nakoľko vyhrala aj túto súťaž a tým získala BIS Baby-najkrajšie šteniatko klubovej výstavy.  

Posudok:
Veľmi pekné šteňa fenky so všetkým čo hľadám v tomto veku.

Cindy gratulujeme, urobila si nám veľkú radosť.

  

 Bonny Cassovia treasure

Bonny získal ohodnotenie veľmi dobrý 1-VD1 v triede otvorenej. V tejto triede nebol udelený titul ani ohodnotenie výborný ale iba veľmi dobrý s poradím, čo nás veľmi prekvapilo. Pani rozhodkyňa  podľa mňa posudzovala psov dosť čudńe lebo v dvoch triedach udelila iba známky VD. Tým pádom o BOBa išli iba dvaja psy. Toto posudzovanie u psov nebudem ani komentovať.

 

 

 

 

5-.6.2010 Nitra - Grand Prix Slovakia

Túto sobotu sme sa zúčastnili s Bonnym na Medzinárodnej výstave v Nitre. Golden retrieverov posudzoval rozhodca zo Srbska p. Jovanovič Nemanja. Bonny získal ohodnotenie výborný 3. 

 Bonny Cassovia treasure - V3

 


 

23.5.2010 - Cinderella of the Famous Family "Cindy" - 3 mesiace 

15.5.-16.5. 2010 Bratislava 
Medzinárodná výstava psov SPRINGDUODANUBE
Stredo-východoeurópska výstava psov SPRINGDUODANUBE

Tento  upršaný víkend sme sa zúčastnili s Bonnym a Enjoyom na  dvoch výstavách v Bratislavskej Inchebe.  Bol to veľmi náročný víkend:-) . Gratulujem za vystavenie  Bonnyho môjmu synovi Danielovi  a aj za to, že mal so mnou  celý víkend veľa  trpezlivosťi, nakoľko sme postrádali na tejto výstave môjho manžela :-). Zároveň pozdravujem rodinu Malatových,  ktorý sa zúčastnili taktiež tejto výstavy. Ďakujeme za príjemnú  spoločnosť a tešíme sa na naše ďalšie stretnutia.     

V sobotu posudzoval golden retrieverov  portugalský rozhodca Silvia Zeferino José V. Cardoso DA.  Bonny získal v triede otvorenej  veľmi dobrý posudok a známku V2 Res.CAC.  Enjoy v triede  strednej  dostal ohodnotenie výborný 2, čo nás aj trošku prekvapilo lebo mu neudelil Res. CAC. Nevadí, nabudúce to bude určite lepšie. 

 

V nedeľu posudzoval golden retrieverov chorvátsky rozhodca Davor Javor. Bonny získal v triede otvorenej  ohodnotenie výborný 3, čo bolo na škodu lebo je momentálne vo veľmi dobrej forme. Počas vystavovania resp. behu  niekomu spadla tenisová  loptička  do kruhu .  Bonko to zbadal a tým pádom bol už totálne rozptýlený čo sa aj odrazilo na celkovom ohodnotení. Enjoyovi sa darilo lepšie dostal v triede strednej  veľmi dobrý posudok a ohodnotenie V2 Res. CAC.

Obidvom našim  "chlapcom" gratulujeme smiley.
 

15.5.2010

Bonny Cassovia treasure - V2,Res.CAC

Enjoy Cassovia treasure - V2

 

16.5.2010

Bonny Cassovia treasure - V3

Enjoy Cassovia treasure - V2,Res.CAC

 

          

2.5.2010 CVP Banská Bystrica

Túto nedeľu sme sa zúčastnili s Bonnym a Enjoyom na CVP v Banskej Bystrici. Posudzovala slovenská royhodkyňa p. Janeková Jana. Bonny získal v triede otvorenej ohodnotenie V2 Res CAC, titul CAC nám ušiel o vlások. Enjoy získal v triede strednej ohodnotenie V1CAC, čím nás veľmi potešil. Obidvaja  dostali veľmi pekné posudky. Pani rozhodkyňa posudzovala veľmi spravodlivo. Obidvoch chlapcov predviedol náš syn Daniel, ktorému tiež gratulujeme.     

 

 
Bonny Cassovia treasure - V2 Res CAC
2,5r. pes, nádherná hlava, nožnicový zhryz, výborná kostra, výborná forma, výborné uhlenia, výb. srsť,  krásne nasadený a nesený chvost, krásny pohyb, užší chod yadných končatín.
 
Enjoy Cassovia treasure - V1 CAC
1,5r. pes, pekná hlava, dobrá kostra, dobrá forma, korektná línia chrbta, dobre nasadený a nesený chvost, výborný hrudník, korektné uhlenia, krásny plynulý pohyb.
 
Enjoy Cassovia treasure
 
 
 
 
 
 
Bonny Cassovia treasure
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2.4.2010 - BUDAPEŠŤ - Cinderella of the Famous Family "Cindy"

Do našej retrieverskej rodiny pribudol další člen. Je ňou fenka Cindy. Je to krásna temperamentná slečna. Prajeme jej veľa zdravia a šťastný život v našej rodine.
Zároveň sa touto cestou chceme poďakovat p.Kozákovi za nádherné šteniatko, ktoré je prvé importované na Slovensku z jeho chovateľskej stanice Famous Family. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

27.3.2010 - CVP Nitra

Tento víkend sa konala celoštátna výstava  psov v Nitre Nitracanis. Posudzovala slovenská rozhodkyňa p.Linda Voláriková. Bolo to jej prvé posudzovanie golden retrieverov. Bonny  si vybehal V2 Res.CAC, nakoľko sa pani rozhodkyni nepozdávala voľná koža na krku ale ináč dostal veľmi dobrý posudok. Náš najmladší Enjoy nepadol rozhodkyni do oka a tak dostal známku VD. Ináč bolo to pre nás veľké sklamanie, lebo Enjoy veľmi pekne zabehol a aj stál.Pani rozhodkyňa mu podľa nás ukrivdila. Nevadí, snáď nabudúce to bude lepšie.Obidvom chlapcom gratulujeme.
 
Bonny Cassovia treasure

       

Enjoy Cassovia treasure

  

 

20.2.2010 - MVP Prešov - "EAST CUP"

Túto sobotu sme sa zúčastnili s Bonnym a Enjoyom na medzinárodnej výstave v Prešove. Golden Retrieverov posudzoval rozhodca Catalan Luis z Portugalska. Konkurencia bola naozaj  silná. Bonny mal v triede otvorenej 7 psov a Enjoy v treiede mladých 6 psov. 
Bonny aj Enjoy  získali  známku  výborný 3. Obidvom gratulujeme,  pripájam posudky a zopár fotiek z výstavy.
 
Bonny Cassovia treasure:
-typ. pes, dobrá hlava, správny skus, dobrý pigment, čisý krk, dobrý hrudník, dobrá stavba tela, pekné pohyby a dobrý temperament
 
Enjoy Cassovia treasure:
-typ. pes, dobrá hlava, správny skus, dobré uhlenia, správna línia chrbta, správny pohyb, pekný temperament.
 
 
 Bonny Cassovia treasure
 
 
 
 
Enjoy Cassovia treasure
 
 
 

 

 

 

 31.1.2010  BONNY Cassovia treasure  -  chovný pes

 Bonny sa stal chovným psom. Je to mladý pes s vynikajúcou povahou.Výstavne a pracovne úspešný. Prajeme mu veľa zdravia a šťastný život v našej rodine.